„Nepoata Se Stinge: Începe Să Își Urăscă Atât Mama, Cât și Sora Mai Mică”

Întotdeauna am crezut că dragostea unei mame este necondiționată și distribuită în mod egal între copiii săi. Dar viața mi-a arătat altceva. Propria mea fiică, Cora, a demonstrat că favoritismul poate exista chiar și în cele mai sacre legături.

Cora a fost întotdeauna o femeie mândră, încrezătoare și selectivă în privința oamenilor cu care se înconjura. A ieșit doar cu băieți din familii bune și, în cele din urmă, s-a căsătorit cu Andrei, un sportiv promițător care studia la o universitate prestigioasă. Păreau cuplul perfect și, la scurt timp după căsătorie, au avut două fiice frumoase: Camelia și Liana.

Camelia, cea mai mare dintre ele, era un copil inteligent și sensibil. Avea o curiozitate naturală și o dragoste pentru cărți care îmi amintea atât de mult de Cora când era mică. Liana, pe de altă parte, era mai extrovertită și energică, mereu în centrul atenției cu personalitatea ei efervescentă.

Pe măsură ce timpul trecea, devenea dureros de clar că Cora o favoriza pe Liana în detrimentul Cameliei. Totul a început cu lucruri mici—Liana primea haine noi, în timp ce Camelia purta haine vechi. Realizările Lianei erau sărbătorite cu petreceri grandioase, în timp ce realizările Cameliei erau abia recunoscute.

Andrei, ocupat cu cariera sa, părea să nu observe prăpastia tot mai mare dintre fiicele sale. Era adesea plecat pentru antrenamente sau competiții, lăsând-o pe Cora să gestioneze gospodăria. Și gestiona ea, dar cu un bias imposibil de ignorat.

Camelia a început să se retragă în sine. Copilul vibrant care iubea să citească și să exploreze a devenit tăcut și rezervat. A început să își urască atât mama, cât și sora mai mică, simțindu-se abandonată și neiubită. Strălucirea din ochii ei s-a stins și a început să se stingă chiar sub ochii mei.

Am încercat să vorbesc cu Cora despre asta, dar ea mi-a respins îngrijorările. „Exagerezi, mamă,” spunea ea. „Camelia trece doar printr-o fază.” Dar eu știam mai bine. Aceasta nu era o fază; era un strigăt de ajutor.

Într-o zi, am găsit-o pe Camelia în camera ei, cu lacrimi curgându-i pe față în timp ce strângea un ursuleț de pluș uzat. „De ce nu mă iubește mami?” a întrebat ea cu o voce atât de mică încât mi-a frânt inima. Am ținut-o strâns, promițându-i că o iubesc și că totul va fi bine. Dar în adâncul sufletului meu știam că doar cuvintele nu vor fi suficiente.

Am început să mă tem că va trebui să o iau pe Camelia la mine acasă pentru a-i oferi dragostea și atenția de care avea atât de mare nevoie. Dar gândul de a o separa de familia ei mă sfâșia. Cum aș putea să o iau de lângă sora și tatăl ei? Totuși, cum aș putea să o las într-un mediu în care se simțea atât de neiubită?

Situația a ajuns la un punct critic când Camelia a încetat să mănânce corespunzător. A slăbit rapid și obrajii ei odată rozalii au devenit palizi și scobiți. Am confruntat-o din nou pe Cora, dar de data aceasta cu un ultimatum: fie începe să o trateze pe Camelia cu dragostea și respectul pe care le merită, fie o voi lua pe Camelia să locuiască cu mine.

Cora a fost furioasă. „Nu ai dreptul să te amesteci în modul în care îmi cresc copiii!” a strigat ea. Dar am rămas fermă, știind că bunăstarea Cameliei era în joc.

În cele din urmă, Cora a refuzat să își schimbe comportamentul. Cu inima grea, am luat-o pe Camelia la mine acasă. A plâns zile întregi, dorindu-și tatăl și chiar sora, în ciuda tuturor lucrurilor. A fost o tranziție dureroasă pentru amândouă.

Camelia a început încet-încet să se recupereze sub îngrijirea mea, dar cicatricile neglijării mamei sale erau adânci. Nu și-a recâștigat niciodată complet încrederea și siguranța pe care le avea odată. Legătura dintre mamă și fiică a fost iremediabil afectată și niciun fel de dragoste din partea mea nu putea vindeca complet acea rană.

Andrei și-a dat seama în cele din urmă ce s-a întâmplat și a încercat să repare bucățile rupte ale familiei sale, dar era prea târziu. Daunele erau făcute și relația Cameliei cu mama ei a rămas tensionată.

În cele din urmă, nu a existat o rezolvare fericită—doar o tristețe persistentă pentru ceea ce ar fi putut fi dacă doar Cora le-ar fi iubit pe ambele fiice în mod egal.